El projecte impulsat per l’AMPA vol redissenyar el pati de l’escola La Salle Tarragona 

Amb l’objectiu de convertir el pati de l’escola en un entorn de joc i socialització on s’estimuli la inclusió social, l’aprenentatge mitjançant el joc diversificat i la convivència, l’AMPA amb el suport de la direcció de l’escola, impulsa el Repte Pati. 

Aquest projecte repta als alumnes de 1r i 2n d’ESO a dissenyar i construir 15 espais de joc al pati mitjançant un procés de co-creació involucrant el professorat, els alumnes i les famílies amb l’assessoria de Lluis Sabadell Artiga, artista, comissari i dissenyador especialitzat en intervencions urbanes de participació ciutadana. 

Per tal que l’experiència sigui el màxim de profitosa pels participants, cada grup d’alumnes tindrà un padrí manetes que els assessorarà i ajudarà en la construcció dels elements de joc ideats durant el mes de gener i el febrer de 2020. 

En aquest sentit, l’AMPA fa una crida als pares, mares, tiets, tietes avis i avies de l’escola amants del bricolatge que vulguin posar el seu granet de sorra per convertir el pati en un espai que faci somniar als nens i nenes des d’infantil fins a ESO. 

Tanmateix el Repte Pati va més enllà de fer una mera intervenció al pati. Vol ser una experiència creativa en tots els àmbits. Per això es complementa amb tallers que donaran les eines als alumnes perquè es converteixin en redactors del diari digital Pati News i creadors audiovisuals “Maneres de Mirar“. 

De la mà del periodista Rafael Servent, els alumnes aprendran a redactar notícies, a fer entrevistes, reportatges i cròniques per explicar com avança el projecte Patis. De l’altra banda, la creadora audiovisual Anna Fonoll oferirà un taller de curtmetratges per reflexionar i debatre sobre el procés creatiu que hi ha darrere el Repte Pati. 

Tot el programa Pati s’emmarca dins de l’assignatura Faig que s’ofereix a 1r i 2d’ESO durant quatre setmanes a partir del 13 de gener i fins al 14 de febrer de 2020. El projecte també es fa extensiu als alumnes de 3r i 4t d’ESO en horari extraescolar.   

Finalment, el dissabte 21 de març de 2020 de 16.00 a 19.00 es farà una gran festa inaugural del nou pati on es convida a totes les famílies de l’escola a jugar i a gaudir dels curtmetratges i fotos del makingoff convertint el pati així en un espai de tots i totes. 

Vull ser padrí. Què cal fer? 
Si esteu interessats a fer de padrins, poseu-vos en contacte amb l’AMPA abans del 13 de desembre de 2019 enviant un e-mail a info@ampalasalletarragona.org 
 
Quina és la funció del padrí? 
Coordinar un grup de 5 alumnes per construir un joc al pati de l’escola i convertir el pati en un espai lúdic estimulant 
 
Si sóc padrí, quan he de venir a l’escola? 
Sessió formativa: dissabte 25/01/20 matí 
2 sessions de construcció: setmana del 27-31/01/20 i 10-12/02/20 de 15.00 a 17.00 (es pot triar dia de la setmana que us vagi millor)