El concurs impulsat per l’AMPA vol despertar vocacions científiques

Amb l’objectiu de despertar vocacions científiques i promoure l’experimentació a l’ESO, l’AMPA amb el suport de la direcció de l’escola ha llançat la segona edició del Repte Experimenta.

Aquest concurs adreçat a alumnes d’ESO els repta a dissenyar un experiment senzill amb productes i materials de casa no tòxics (aliments, productes farmaciola…), fer-ne un vídeo de màxim dos minuts i vincular-ho amb un element de la taula periòdica.

De tots els experiments que els alumnes posin en marxa, se seleccionaran cinc pel programa de tallers, que sota el lema “Experimenta!”, es duran a terme durant la festa de les famílies de l’AMPA prevista pel dissabte 21 de març de 2020.

Per tal de que l’experiència sigui el màxim de profitosa pels participants, cada grup d’alumnes tindrà un padrí vinculat al món científic gràcies a les sinergies creades amb grups de recerca de la facultat de Química i el departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

Per una altra banda, també es vol fer de nou una crida als pares i mares de l’escola amb una formació científica (biologia, biotecnologia, química, física, enginyeria química o similar) per apadrinar un grup d’ESO, ja que des de l’AMPA estem convençuts que pot ser una experiència molt enriquidora. En la edició del curs passat 12 pares i mares varen fer de padrins.

Vull ser padrí. Què cal fer?

Si esteu interessats en fer de padrins, poseu-vos en contacte amb l’AMPA abans del 13 de desembre de 2019 enviant un e-mail a info@ampalasalletarragona.org

Si sóc padrí, quina funció tindré?

Els padrins hauran d’assessorar al grup (2 a 4 alumnes) per fer un experiment senzill amb material que es pot trobar al supermercat o drogueria i posar-lo en pràctica amb ells durant 2 sessions presencials a l’escola.

Quan cal anar-hi a l’escola?

2 sessions de 2 hores de 15.00 a 17.00 del 20-24/01 i 27-31/01 a La Salle Tarragona (es pot triar dia de la setmana)