Per quart any consecutiu, la Salle Tarragona ha estat convidada a fer una ponència a la XIX Jornada de Qualitat a l’Ensenyament. Aquesta trobada de la comunitat educativa de Catalunya serveix per compartir experiències realitzades a classe. La Salle Tarragona ha presentat dues activitats fetes amb dispositius mòbils.

La primera experiència és un projecte transversal entre el departament d’Humanitats i la coordinació de robòtica de l’escola. Els alumnes de 3r d’ESO del curs passat van commemorar el dia mundial de l’art enregistrant uns vídeos on explicaven una obra del Renaixement. Gràcies a una aplicació mòbil i sense l’ús de la tècnica del “Chroma”, els mateixos alumnes sortien integrats a la pantalla i al costat de l’obra d’art.

La segona pràctica està pensada per reforçar continguts de la matèria de física de batxillerat. Consisteix a fer uns experiments que, a diferència de les activitats amb plaques Arduino, permet a l’alumnat treure més partit al seu dispositiu mòbil i conèixer millor l’entorn físic.

Finalment, la jornada ha mostrat la perspectiva de futur de les escoles. Com a element destacat, s’ha començat a parlar de la inclusió de la “Intel·ligència Artificial” a les aules, tal com ja ho fa en la vida real. A la Salle Tarragona, des d’aquest curs, aquesta tecnologia ja es comença a utilitzar a les aules. Per tant, la nostra escola esdevé un centre innovador i de referència a Catalunya.