Aquest divendres 29 de novembre com cada any, quan s’apropa l’olor a festes nadalenques, els alumnes del col·legis La Salle Tarragona i Torreforta s’han reunit al Pla de la Seu i a la Plaça de les Cols per demostrar que un altre món és possible. Les escales de la Catedral han quedat cobertes, un any més, amb una catifa d’espelmes de color groc i blau fent visible el compromís i la solidaritat davant el consumisme de la societat.

Després d’encendre el llantió els nens han participat en diversos tallers solidaris, situats al carrer Merceria, animats per mestres d’Educació Infantil i alumnes de Batxillerat del col·legi.

Enguany la recaptació econòmica anirà destinada a uns dels projectes que la Fundació PROIDE té a Guatemala, en un projecte anomenat Protagonisme social i polític per a l’impuls econòmic de dones rurals Maia Q’eqchi’. El projecte tindrà incidència directa en dues comunitats de la zona Reina, Uspantán, Quiché, Guatemala.

L’ONGD PROIDE neix l’any 1992 de les escoles La Salle de Catalunya com a expressió i compromís en favor de la justícia i la dignitat dels pobles oprimits. Els seus objectius són bàsicament dos: la presa de consciència de les nostres accions al Nord i el suport a la implementació de projectes de desenvolupament al Sud.