Dins del programa Repte Experimenta, la nostra escola ha seleccionat cinc equips d’ESO per concursar amb el seu experiment i vídeo a la Fira Experimenta, que tindrà lloc el dia 12 de juny en streaming. Serà un esdeveniment obert al públic on famílies amb nens descobriran la ciència repetint els experiments dels concursants.

Recordem que el programa Repte Experimenta, en format concurs, desafia els alumnes de 1r i 2n d’ESO a dissenyar un experiment i realitzar un vídeo de la mà de padrins científics del món acadèmic i empresarial.

Com a cloenda es lliuraran els Premis Experimenta als tres millors equips de joves divulgadors científics.

La fase pilot del Repte Experimenta es va iniciar a La Salle Tarragona al curs 2018-2019. La bona rebuda tant per part d’alumnes com dels professors, ha impulsat que el curs 2019-2020 se n’engegués la segona edició i s’iniciés la fase d’ampliació a 6 escoles (3 públiques i 3 concertades) de cara al curs 2020-2021.

Teniu tota la informació a la web del Repte experimenta

Us deixem els cinc vídeos guanyadors, publicats a la web del Repte Experimenta.

Pressió Blava. Aquest experiment ha estat preparat per alumnes de 2n d’ESO de La Salle Tarragona (Jacob Rovira, Gerard Pereira, Isaac Aguiló, Pau Roca i Derek Marín) de la mà del seva padrina María de los Reyes García, estudiant de Màster en tècniques cromatogràfiques aplicades de la URV.
Arc de Sant Martí . Aquest experiment ha estat preparat per alumnes de 1r d’ESO de La Salle Tarragona (Martina Lara, Érika Abrio, Paula Caamaño, Sara Baños i Claudia Valiente) de la mà del seva padrina Marina Toral, investigadora en una empresa del sector biotecnològic
Experiment per fer neu artificial. Aquest experiment ha estat preparat per alumnes de 2n d’ESO de La Salle Tarragona (Unai Martínez, Xavier Solé, Rut Rosales, Joseph Alarcón i Álvaro Vian) de la mà del seu padrí Jorge Cobas, estudiant de grau d’Enginyeria Química a la URV.
Com fer entrar un ou dins d’ una ampolla. Aquest experiment ha estat preparat per alumnes de 2n d’ESO de La Salle Tarragona (Iris Medrano, Lucía Florido, Erika Martínez i Elena Ventosa) de la mà de la seva padrina Roser Esplugas, investigadora al Laboratori de Toxicologia i Salut Mediambiental de la URV.
El suro del Titànic. Aquest experiment ha estat preparat per alumnes de 2n d’ESO de La Salle Tarragona (Laia Padrell, Gerard González, Natàlia Lorenzo i Eloi Colino) de la mà del seu padrí Antonio de la Torre, tècnic mediambiental a la Unitat de Gestió Ambiental i Radioisòtops de la URV.