Benvinguts a la web del col·legi
La Salle Tarragona

Benvinguts a La Salle Tarragona, un centre educatiu present a Tarragona des de l’any 1906.

El nostre projecte educatiu integra la tradició de ser una escola centenària amb la innovació pedagògica que ens proporciona el fet de formar part d’una xarxa d’escoles amb 25 centres a Catalunya i més de 1000 centres a tot el món.

El nostre objectiu és formar persones i preparar-les per afrontar els reptes del futur, i ho fem des de dues vessants: l’acadèmica i la personal. Acadèmicament dotem els nostres alumnes dels coneixements i les competències que necessitaran en el futur. L’aprenentatge de les llengües estrangeres, la robòtica, la tecnologia, l’aprenentatge cooperatiu i el treball per projectes proporcionen la base i els coneixements per als nous reptes formatius.

Des de la vessant personal, atenem les necessitats dels alumnes i famílies per fer persones autònomes, responsables, amb una escala de valors sòlida, compromesos amb la societat i el món.

Tot això ho fem en un espai i un entorn únics, amb unes instal·lacions de més de 90.000m2 i amb un espai natural envejable on els alumnes estan en contacte directe amb la natura.

Els convidem a visitar la web de la nostra escola i a conèixer-la personalment.

Siguin molt benvinguts a la nostra escola.

Víctor Neila Garachana

Director de La Salle Tarragona

Qui som

La Salle Tarragona som una escola centenària a la ciutat de Tarragona. Tenim com a objectiu principal estimular l’alumnat perquè adopti una actitud positiva, lliure i decidida davant de la vida, a través de la promoció dels valors del nostre Caràcter propi: responsabilitat, creativitat, justícia, convivència, interioritat i transcendència. Així, doncs, fem palesa la nostra voluntat de millorar la societat a través de l’educació.

La Salle Tarragona forma part d’una gran institució que té 25 centres educatius a Catalunya i està present a 80 països de tot el món. A Tarragona hi és des de l’octubre del 1906, on tres germans de les Escoles Cristianes van obrir un pis al número onze del carrer de Rebolledo, a la Part Baixa de la ciutat, i van començar a educar-hi els nens dels obrers i dels menestrals.

La Salle Tarragona, com totes escoles lasal·lianes, ha anat evolucionant conjuntament amb la societat i està al dia de les últimes innovacions pedagògiques, procurant donar resposta a les necessitats individuals de cada alumne, per tal d’ajudar-los a esdevenir persones felices, lliures i socialment compromeses.

La nostra història

Preloader
 • Comencen les classes

  Comencen les classes

  Després de les gestions del canonge Benet Vidal i del germà Adolfo Alfredo, el dia 1 d’octubre de 1906 començaren les classes a 15 alumnes en el número 11 en un segon pis del carrer de Rebolledo.

 • La primera mudança

  La primera mudança

  El pis del carrer de Rebolledo quedà petit, en conseqüencia es van traslladar en un local al número 6 del carrer Martí d’Ardenya.

 • Creixen les matrícules

  Creixen les matrícules

  Les matricules creixien i convenien més aules, el 1913 es traslladen a la casa 13-15 del carrer Làuria, a partir d’ aquest moment el Col·legi s’anomenaria del “Sagrat Cor”. La comunitat la integraren 8 germans, 1 professor seglar i 203 alumnes.

 • Una dècada esplendorosa

  Una dècada esplendorosa

  La dècada dels anys vint s’anunciava esplendororsa: començava amb 400 alumnes i 12 germans. El germà Joaquim Donato fou l’encarregat de construir un nou col·legi amb internat al carrer d’Estanislau Figueres.

 • La guerra civil

  La guerra civil

  Pocs dies després d’esclatar la guerra cívil, els germans abandonares el col·legi, alguns es refugiaren en cases de diverses famílies de la ciutat. L’any 1936, 12 germans de la comunitat de Tarragona foren assassinats amb l’única acusació de servir a Déu i ser testimonis de la seva fe. L’any 1937 era afusellat a la muntanyeta el germà sant Jaume Hilari.

 • Vida social i cultural

  Vida social i cultural

  En la dècada dels anys 50 La Salle protagonitzà bona part de la vida social i cultural de la ciutat. L’any 1957 l’Ajuntament concedeix la medalla de plata de la ciutat, a la vegada que s’aixeca la façana d’ampliació de la plaça Imperial Tàrraco.

 • Sescelades

  Sescelades

  El col·legi s’havia quedat petit i, gràcies a la tenacitat i coratge del germà Mariano Magaz, el 1969 es decideix construir-ne un de nou per capacitat de 1600 alumnes als terrenys de Sescelades. La inaguració fou el el 19 de juny 1971.

 • Centenari a Tarragona

  Centenari a Tarragona

  Centenari de La salle a Tarragona. El 18 de novembre de 2006 la corporació municipal de Tarragona reconeixia la tasca educativa dels germans de La salle atorgant-los la Medalla d’Or de la Ciutat.

 • Tricentenari

  Tricentenari

  Celebrem el Tricentenari de la mort del fundador amb diferents actes, entre els quals un mural i una foto grupal de tota l’escola.

Comunitat educativa

La nostra comunitat educativa està compromesa en la formació de persones responsables, solidàries, creatives i justes, posant èmfasi en la convivència com a valor que vehicula l’educació d’un esperit obert que dóna autonomia als alumnes i els fa protagonistes de la seva educació.

Mestres i Professors.

Personal d’ Administració i serveis.

Monitors de menjadors i activitats.

Professors de complementàries.

Pares i Mares dels nostres alumnes.

Alumnes de P3 fins a Batxillerat.

Millora continua

Des del setembre de 2009, moment en el qual vam rebre el certificat ISO 9001, la nostra escola no ha deixat de treballar en clau de Qualitat. La Qualitat és una manera de treballar que compartim totes les escoles La Salle i que ens porta a buscar la millora contínua dels nostres processos, del nostre dia a dia. Per aconseguir-ho, revisem i avaluem constantment la nostra tasca educativa amb l’objectiu d’oferir un ensenyament de qualitat compromès amb la millora contínua, on el centre és l’alumnat.

Promovem una reflexió permanent sobre la nostra proposta educativa. Mitjançant aquesta avaluació, recollim la informació concreta sobre la dinàmica de l’escola, els processos desenvolupats, els resultats i altres aspectes educatius que són importants per dur a terme la nostra tasca.

El nostre sistema de gestió de la qualitat estableix com a referents:

 • A l’alumne/a, per a satisfer les seves necessitats formatives.
 • A la família, per a mantenir la seva confiança i garantir-li la qualitat del servei educatiu que reben els seus fills.
 • Al nostre personal, per a complir amb la seva satisfacció de la feina ben feta.
 • Al nostre entorn, formant persones altament qualificades.
 • A la societat, intentant millorar la qualitat humana de les persones per afavorir i millorar la convivència i el desenvolupament.
 • A l’Administració educativa, acomplint els seus requisits respectant els nostres objectius de qualitat.

La Salle a tot el món

L’ARLEP és l’associació que agrupa La Salle d’Andalusia, Bilbao, Catalunya, Madrid, València-Palma i Valladolid. En total, la xarxa està formada per més d’un centenar de centres d’Espanya i també de Portugal.